Gieljan de Vries

Gieljan de Vries

schrijft over wetenschap

Gieljan de Vries

schrijft over wetenschap

Gieljan de Vries

schrijft over wetenschap

Communicatieadviseur

Communicatie is meer dan nieuws jagen. Na bijna twintig jaar in de wetenschapscommunicatie ken ik het klappen van de zweep in onderzoeksland. Van sollicitatietraining en presentatietraining tot het aanscherpen van beursaanvragen, redigeren van rapporten en begeleiden van evaluaties, ik help je je verhaal aan te scherpen zodat je goed voorbereid voor de dag komt.

Redactie NWO-publieksmagazine ExperimentNL

Namens de NWO-instituten ben ik van 2014 t/m 2016 lid van de kernredactie van NWO’s publieksmagazine Experiment NL. Die samenwerking met het populair-wetenschappelijk magazine Quest levert jaarlijks een magazine op vol pakkende verhalen over onderzoek in Nederland.
Lees verder →

Redactie strategie en zelf-evaluatie DIFFER

Als hoofd communicatie van onderzoeksinstituut DIFFER begeleidde ik de zelf-evaluatie en strategierapporten van het instituut in 2010 en 2016, en DIFFER’s Benchmarkrapport in de zogenaamde Portfolio-analyse van NWO- en KNAW-instituten in 2018.
Lees verder →

Advies website Einstein Telescope

Lukt het Nederland om het observatorium voor zwaartekrachtsgolven Einstein Telescope naar Zuid-Limburg te halen? Voor onderzoeksinstituut Nikhef ontwerp ik de basisstructuur en teksten voor de nieuwe website einsteintelescope.nl

Lees verder →
Gieljan is een uitstekende communicatie-professional. Als hoofd communicatie van DIFFER was hij verantwoordelijk voor advies over, productie en eindredactie van onze strategie- en zelfevaluatierapporten.
Richard van de Sanden
Directeur TU/e EIRES, oud-directeur DIFFER