Gieljan de Vries

Gieljan de Vries

schrijft over wetenschap

Gieljan de Vries

schrijft over wetenschap

Gieljan de Vries

schrijft over wetenschap

Wetenschapsschrijver

Mijn neus voor nieuws is handig in mijn werk als wetenschapsschrijver en communicatieadviseur. Voor websites en relatiemagazines maak ik pakkende interviews en verhalen over mooi onderzoek. Ik weet waar journalisten naar zoeken en kan je helpen jouw onderzoek in de media te krijgen. En passant stoom ik jou als wetenschapper klaar om ontspannen met de pers te praten.

Nikhef-magazine DIMENSIES – interviews Veni-winnaars

Drie jonge wetenschappers van Nikhef scoorden een Veni-subsidie van wetenschapsfinancier NWO. Voor Nikhef interview ik hen over hun onderzoeksplannen.
Lees verder →

Nikhef-magazine DIMENSIES – LHCb-instrument Velopix geïnstalleerd met hulplijn

In editie 4 van Nikhef's DIMENSIES spreek ik de technici die een complex nieuw onderdeel van de LHC installeerden. Over per Zoom uitleggen hoe je dat ene krapje stukje ook weer nam.
Lees verder →

Nikhef-magazine DIMENSIES – jubileumartikel Medipix

Voor editie 3 van Nikhef-magazine DIMENSIES spreek ik met de fysici achter de flexibele deeltjescamera Medipix, een spin-off van CERN.
Lees verder →

Nikhef-magazine DIMENSIES – interview met Sijbrand de Jong

In de eerste editie van Nikhef's magazine DIMENSIES interview ik oud-voorzitter van de CERN Council Sijbrand de Jong. Over idealen, nieuwe fysica en het geheim van CERN.
Lees verder →

Radboud Universiteit – interviews met Heino Falcke

Hoe kwam de beroemde foto van het zwarte gat met Event Horizon Telescope tot stand? Voor de Radboud Universiteit schrijf ik drie interviewartikelen over het werk van Heino Falcke en zijn team.
Lees verder →
De bijdragen van Gieljan aan het publieksmagazine DIMENSIES van NWO-instituut Nikhef zijn precies wat het blad zijn lezers wil bieden: toegankelijk en to the point, en niet bang voor echte wetenschap.
Martijn van Calmthout
Hoofd Communicatie, instituut voor subatomaire fysica Nikhef
In zijn biografische tekst over Heino Falcke voor de Radboud Universiteit heeft Gieljan precies de juiste toon aangeslagen. Door de gelaagdheid van de tekst is de boodschap voor verschillende doelgroepen begrijpelijk, en weet Gieljan de complexe informatie op een pakkende manier over te brengen.
Amanda Schut
Communicatiemedewerker afdeling sterrenkunde, Radboud Universiteit